Twitter Küçük Araçlar Eklentisi

Twitter'da eski profil bağlantısına, orijinal kapak fotoğrafına, hashtag tweetleyiciye ve sponsorlu içerik kaldırıcıya sahip olmak istemez misiniz?

Twitter’ı kullanırken daha kullanışlı olması gereken bazı özelliklerin eksik olduğunu mutlaka farketmişsinizdir.
Mesela kullanıcıların kapak fotoğrafının orijinalini göremiyorsunuz, Hashtag’leri tweetlemek için kopyalayıp yapıştırmanız gerekiyor…
Eksik gördüğüm özellikleri kendi yöntemlerimle tamamlıyorum. Daha önce toplu dm silme, toplu dm gönderme, toplu takip gibi eklentileri sizlerle Twitter/kodlar kategorisinde paylaşmıştım. Şimdi birkaç küçük özelliği tek bir eklenti ile tamamlayabileceksiniz. Kısaca bu özellikleri birkaç başlıkta açıklayayım.
Eksi Profil Bağlantısı
twitter eski profil baglantisi
Daha önce üst menüde yer alan, Anasayfa, bildirimler, mesajlar ve keşfet bağlantılarının yanında profil bağlantısı mevcuttu. Ancak son yenilikle bu sağ kısımdaki profil menüsüne eklendi. Ancak önce profil menüsüne tıklayıp ardından profil bağlantısına tıklamak iki aşamalı iş olduğu için ve kullanışlı olmadığı için eski profil bağlantısını eklenti içerisine aldım.
Hızlı Hashtag Tweetleme
twitter hashtag tweetleme
Bildiğiniz gibi gündemde olan konuların yer aldığı Hashtag listesindeki bir hashtagı’i tweetlemek için kopyalayıp yapıştırmanız gerekiyor. Bu durumu daha kolay hale getirdim ve her etiketin önüne bir tweetleme ikonu yerleştirdim. Tıkladığınızda direkt olarak tweet oluşturma penceresi açılıyor ve o etiket yazılı oluyor. Size hashtag’e yorum yapmak ve tweetlemek kalıyor.
Sponsorlu tweet Kaldırıcı
twitter sponsorlu icerik
Anasayfada tweetler arasında bir sponsorlu tweet bulunuyor ve bazen de bir adet takip butonu. Bu durum sponsor ve Twitter hariç kimseyi hoşnut etmediği kesin. Bu yüzden eğer Twitter ya da sponsor değilseniz eklentideki bu özellikle bu tür içeriklerden kurtulmuş olabilirsiniz ;)
Orijinal kapak fotoğrafı
orijinal kapak fotografi
Bu özellikle tüm kullanıcıların kapak fotoğraflarının orijinaline ulaşabileceksiniz. Orijinali diyorum çünkü normalde yüklenen fotoğraf 500×300 olsa dahi onu büyüterek 1500×500 boyutunda gösteriyor. Eklentideki bağlantı ile tam boyutu neyse onu tek tıklama ile görebileceksiniz.
Tüm bu özellikleri tek bir eklentide topladım. Yükleme için aşağıdaki adımları izleyin.
Chrome kullanıcıları
2 – Sonra küçük araçların olduğu kodları Tampermonkey’e eklemek için şu adrese giderek  sağ üstten install ardından yeni sayfada sol üstten install diyerek kurun.
Ardından Twitter’ı yenileyerek özellikleri kullanabilirsiniz.
Firefox Kullanıcıları
1- Greassmonkey isimli eklentiyi Add To Firefox butonuna tıklayarak kurun. Tarayıcıyı yeniden başlat uyarısına sol üstten cevap verin ve yeniden başlatın.
2- Küçük araçların olduğu kodları  şu adrese gidip  sağ sütten install diyerek ardından sağ sütten betik yükle ve ardından yeni pencereden kur diyerek kurun.
Twitter’ı yenileyerek yeni özellikleri aktif edebilirsiniz.
Eklentiyle ilgili soru ve hataları bildirebilirsiniz.
Kaynak: www.nebigarci.net
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder