Yandex İndex Sorunu – Yandex Sitemi İndexlemiyor [ÇÖZÜM]


yandex-logo-duvarYandex Türkiye pazarına yeni giren bir arama motoru.  Çoğu kişide var olan bir problemden bahsetmek istiyorum. Sitem Googlede indexlendi fakat Yandex’te neden indexlenmiyor, yandex sitemi indexlemiyor ne yapmalıyım diye herkes düşünmeye başladı. Bu yazıda sitenizin Yandex’te neden indexlenmediğini ve Yandex’te indexlenmesi için ne yapmanız gerektiğini anlatacağım.
Sitem Google’de İndexlendi Ama Yandex’te Yok
Google’de 500’e yakın indexim var ama Yandex’te 0 indexim var diyenlerin sayısı bir hayli fazla.  Yandex çok yeni bir arama motoru olduğu için Yandex algoritmaları Google kadar iyi değil. Bu nedenle sitenizi Google kadar hızlı indexleyemiyor.
Neden Sitem Yandex’te İndexlenmiyor
Sitenizin Yandex’te indexlenmemesinin çeşitli nedenleri olabilir. Eğer siteniz yeni bir siteyse örneğin 1-2 aylık bir siteyse indexlenmemesi normaldir. Çünkü Yandex sistemi yavaş işliyor. Google gibi bugün siteyi gönderdiğinizde yarın indexleyemiyor. Yandex’ gönderilen sitelerin arama sonuçlarında yer alması 1-2 ayı bulabiliyor. Bunun için Yandex’te indexlerimizi görebilmek için beklememiz şarttır. Eğer sitenizi Yandex’e gönderdiyseniz Yandex’in arama veritabanı güncellenmesini beklemeniz gerekecektir. Bu 2 Hafta ile 1 Ay gibi sürebilir.
Yandex’e Site Bildirme
Siteniz Yandex’te yoksa öncelikle sitenizi Yandex’e gönderin.
webmaster.yandex.com.tr/addurl.xml
Yandex Webmaster Araçlarına Sitenizi Ekleyin
Google’de olduğu gibi Yandex’te de webmaster tools bölümü var. Yandex Webmaster’a sitenizi ekleyin ardından sitenizi doğrulayın. İsteğe bağlı olarak buradan site haritanızı gönderebilirsiniz.
yandex-com-tr-arama-motoruArama Veritabanı Güncellemesini Bekleyin
Yandex’e sitenizi bildirmenizin ardından yaklaşık 1 ay gibi bir süre beklemeniz gerekebilir.Yandex yetkilileri sitelerin veritabanı güncellemesinden sonra arama sonuçlarında yer alacağını söylüyor. Bunun için beklemek gerek.
Yandex ile İletişime Geçin
Eğer Yandex’te indexlenmeme sorununuz devam ediyorsa search@destek.yandex.com.tr mail adresini kullanarak Yandex ile iletişime geçin ve bilgi isteyin.
Yandex ile Bu Konuyu Görüştük
Çoğu kişinin başına gelen bu durumla ilgili Yandex ile görüştük ve bu konuda bilgi aldık. Genel anlamda bize verilen bilgi Yandex’e bildirilen sitelerin veritabanı güncellemesinden sonra arama sonuçlarında görüneceği yönünde.
Merhaba,
Yakında siteniz indekslenmeye başlayacak, ardından arama sonuçlarında yer alabilecek.
Siteniz arama veritabanı güncellenmesinden sonra indekslenmeye başlayacaktır. Bu 1-2 hafta içinde olabilir.
Fakat sitenizin analizinden sonra algoritmalarımız arama sonuçlarında görünmesini sınırlamıştır. Yandex arama motorunun bildiği tüm sayfalar indekse alınmıyor. Eklenmeleri ve sıralanması sitenin kalitesine ve içeriğine bağlıdır. Algoritmanın kararı, arama spamı, sitede kullanıcılar için değil robot için bulunan içerik, özgün olmayan içeriğin bulunması gibi faktörlere bağlıdır.
Böylece kaliteli olarak nitelendirmediğimiz bazı sayfalar arama sonuçlarında daha düşük pozisyon alabilir veya tamamen çıkarılabilir.
http://yardim.yandex.com.tr/webmaster/?id=1119372 sayfasında kaliteli site anlayışımız yansıtılmıştır.
Bu kriterlere uyan sitelerin hızlı bir şekilde indekslenip ilgili arama sorgularına göre yüksek pozisyonlarda bulunmasını sağlayacak şekilde algoritmalarımızı ayarlamaya çalışıyoruz.
Sitenizi kullanıcılar için geliştirmeye, özgün ve yararlı içerik kullanmaya ve tavsiyelerimizi uygulamaya çalışırsanız siteniz mutlaka zamanla arama sonuçlarındaki gerekli pozisyon alacaktır.

Saygılarımla,
Yandex Destek Ekibi
Kaynak: www.kuum.net 
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: