Facebook’ta İlgi Alanlarına Dayalı Reklamları Engelleyin

Facebook'ta İlgi Alanlarına Dayalı Reklamları engellemek mümkün. Facebook çerezler ve diğer reklam şirketleri aracılığıyla topladığı bilgilerinizi kullanır.

Facebook bildiğiniz gibi reklamsever bir sosyal paylaşım sitesi.
Facebook, bazı reklam şirketlerinin topladığı verilerimiz aracılığıyla bize reklam sunuyor. Girdiğimiz diğer site çerezleri aracılığıyla ilgi alanı belirleniyor. Diyelim ki tarayıcınızı kurdunuz ve Facebook’a giriş yaptınız. Biraz güneş gözlükleri almak için e-ticaret sitelerini dolaştınız, sonra birkaç kol saati, akıllı telefon fiyatlarına falan baktınız ve ardından Facebook’a girdiniz. Facebook buna dayalı size kol saati, akıllı telefon, gözlük gibi ürünleri reklamlarda gösterecektir.
Yukarıda bahsettiğim durumdan kurtulmak için bulunduğumuz bölgede aktif olan katılımcı şirketin adresinden işlemi devre dışı bırakmamız gerekir.
https://www.facebook.com/settings?tab=ads adresinde Facebook bölgelerde aktif olan katılımcı şirketlerin adreslerini paylaşmış.
European Digital Advertising Alliance  sitesinden Facebook reklamlarını engellemek için;
Öncelikle adblock ya da adblockplus eklentileri vb reklam engelleyici eklenti kullanıyorsanız durdurun ve ardından,
1- Reklam tercihleri bağlantısına tıklayın.
facebook sirket
2 – Yükleme işlemi tamamlandığında tarayıcınızda ctrl+f yapıp Facebook yazarak Facebook’a ait reklam tercihini bulun.
facebook tercihleri
3 – Sağdaki kutucuğu işaretleyin ve işlem tamamlanıp kırmızı çarpı işareti gördüğünüzde artık Facebook’un sizi takip etmesini önlemiş olacaksınız. Eğer istiyorsanız diğer tüm reklamları da alttaki kırmızı buton ile devre dışı bırakabilirsiniz.
Kaynak: www.nebigarci.net
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder