Facebook’ta Kırpmadan Profil Resmi Değiştirme

Facebook'ta kırpmadan profil resmi yapmak yani fotoğrafı seçince olduğu gibi kalsın istiyorsanız sizlere kısa ve basit bir yöntemden bahsedeyim.

Facebook bildiğiniz gibi profil fotoğrafı yapmak istediğinizde çeşitli yollardan bu işlemi yapmanıza izin veriyor. Herhangi bir fotoğrafınıza giderek seçeneklerden profil fotoğrafı yap diyebilirsiniz. Ya da profil fotoğrafınızın üzerine gelip güncelle diyerek yüklenmiş bir fotoğraf seçebilir ya da yeni fotoğraf yükleyerek profil fotoğrafı yapabilirsiniz.
Bunlar ve benzer yöntemlerin hiçbiri kırpma işlemini atlamanıza izin vermiyor. Eğer fotoğrafınız 320×320 ve türevleri gibi 4 kenarı eşit bir fotoğraf değilse Facebook bunu kırpmaya mecbur bırakıyor.
Bu işlemi JavaScript ve XMLHttpRequest kullanımı ile etkileşimli bir biçimde yaptığı için mobil sürümde gerçekleştirmemiş. Bu durumu avantaj bilip Facebook’un mobil versiyonundan kırpma olmadan tüm fotoğrafları (etiketlendiğiniz de dahil) profil resmi yapabilirsiniz.

Facebook’ta Kırpmadan Profil Resmi Değiştirme

Bu işlem için öncelikle bilgisayarınızdan ya da tablet, telefon vb ile tarayıcınızı açıpm.facebook.com adresine gitmeniz gerekir.
Sol kısımdaki menü ikonundan fotoğraflar bölümüne gidin.
facebook fotograflar
Ardından profil resmi yapmak istediğiniz fotoğrafın bulunduğu albümü seçin.
Albümden profil resmi yapmak istediğiniz fotoğrafı seçin.
Alt kısımdan profil resmi yap bağlantısına tıklayın.
profil resmi yap facebook
Sol üst kısımdan onaylayın ve işlem tamamdır.
Profil resmi yaptığınız fotoğraf artık yüklediğiniz boyutta kalacaktır.
Kaynak: www.nebigarci.net
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder