WordPress Spam Yorumları Engelleme – No Spam!

WordPress siteniz biraz gelişip dikkat çekmeye başlayınca spam yorumlar gelecektir.Bir kaç spam engelleme eklentisi ve yöntemle spamları önleyeceğiz. Çoğu zaman yabancı botlar tarafından backlink kasma amacıyla yapıldığı gibi çok anlamsız bir şekilde de yapılabilir. Bir sabah uyandığınızda sitenizde yüzlerce spam yorum görebilirsiniz. Bu yazıda spam yorumlar nasıl engellenir, nasıl spamdan kurtuluruz bunu anlatacağım.
Öncelikle spam yorumları basit ve gelişmiş olarak bölebiliriz. Basit spam yorumları Captcha Eklentisiile önleyebiliriz. Ancak gelişmiş spam botlar bu Captcha Eklentisi’ni de çözebiliyor. En gelişmiş eklenti ise Akismet eklentisidir.

Captcha Eklentisi
wordpress-captcha-eklentisi

WordPress Captcha eklentisiyle spam yorumları kısmen önleyebilirsiniz. Şuan kuum.net despamları engellemek için kullandığımız tek eklenti budur. Henüz biz de Akismet kullanmıyoruz. Captcha eklentisi yorum bölümüne güvenlik doğrulama sistemi kurar. Matematiksel işlem olduğu için, çoğu spam botu bunu geçemez. Bu nedenle öncelikle Captcha eklentisini kullanmanızı tavsiye ederim. Eklenti ücretsizdir.
Captcha eklenti sayfası: https://wordpress.org/plugins/captcha/

 Akismet Eklentisi

wordpress-akismet
En gelişmiş spam yorum engelleme eklentilerinden biridir. Akismet ücretli gibi görünebilir, fakat kişisel kullanıcılar için ücretsizdir. Akismet api key nasıl alınır, daha sonra resimli olarak anlatacağım. Akismet wordpress ile yüklü gelir. Bu nedenle Eklentiler sayfanızı kontrol etmenizde fayda var.
WordPress Akismet Eklenti Sayfası: https://wordpress.org/plugins/akismet/
Kaynak: www.kuum.net
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder