En Çok Kullanılan Arama Motoru Hangisi? Yandex Başarılı Oldu Mu?

arama-motoruuArama motorları hızlı içerik bulma konusunda herkes tarafından kullanılıyor. Ülkemizde hangi arama motorları daha çok kullanılıyor, hangileri başarılı hangileri sınıfta kaldı bir araştırma gerçekleştirdik.Yapılan araştırmaya göre arama motoru piyasasında ülkemizdeki lider değişmedi.  Google %94.84 lük oranla ülkemizde en çok kullanılan arama motoru oldu. Rakiplerine  açık ara fark atan Google ülkemizdeki liderliğini koruyor. Diğer arama motorları da şöyle sıralandı.
Ülkemizde en çok kullanılan arama motoru sıralaması da şöyle:
  1. Google %94,84
  2. Yandex %3,04
  3. Bing %1,38
  4. Yahoo %0,46
İstatistikler 01.01.2014 – 29.11.2014 tarihleri arasına göredir. (StatCounter İstatistikleri)
Ülkemizde arama motoru pazarına yeni giren firma ise Yandex oldu. Tv reklamları ve online yapılan reklamlarda Yandex‘i pek fazla yükseltemedi. Yandex Türkiye’de %3,04’lük oranla 2.sırada yer aldı.
bingTeknoloji devi Microsoft’un sahibi olduğu Bingarama motoru ülkemizde kullanılmıyor. Özellik bakımından birçok özelliği sahip Bing arama motoru olarak Google’yle birebir özelliklere sahip. Ancak ülkemizde Bing kullanımı alt seviyelerde.Ülkemizde Bing’in kullanılmama sebepleri arasında bilinmemesi, Google’nin daha çok benimsenmesi gibi sebepler yatıyor. Bing, Türkiye pazarına girmek istemiyor. Bu nedenle Türkiye’de hiçbir reklamı bulunmuyor. Uzmanlar bunu Microsoft ve Google arasında gerçekleşen anlaşmalara bağlıyor. Google ve Bing iki arama motoruda Amerika kaynaklı olmasından olacak ki birbirlerini rakip olarak görmüyorlar.
Kaynak: www.kuum.net
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder