Blogger Yorumlara Cevapla Eklentisi

Blogger yorumlara cevapla eklentisi yapmak, blogger yorumlara cevapla yapmak, blogger reply eklentisi, blogger yorumlara reply butonu yapmak.



Uzun zamandır blogger eklentileri gibi konularda yazmıyordum. Bloggerturkiye.org'un kemikleri sızladı desem yeridir yani. Bu yazımda ben dahil birçok blog yazarının kullandığı bir eklentiyi sizlere sunacağım.

Eklentimizin adı : Blogger yorumlara cevapla eklentisi

Bu eklenti ile birlikte @kullanıcı ismi yazmak için uğraşmayacağız ve tek tıkla bu paneli karşımıza getireceğiz. Demosunu zaten benim blogumda görüyorsunuz.

Kuruluma geçelim.

İlk önce Tasarım > Html düzenle > Widget şablonlarını genişlet diyoruz ve

<data:commentPostedByMsg/>

kodunu buluyoruz ve hemen bu koddan sonra

<span><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR-BLOG-ID&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=450,height=450&quot;); return false;'>[Reply]</a></span>

kodunu ekliyoruz ve daha sonra düzenlemeye geçiyoruz.

YOUR-BLOG-ID bölümüne kendi blog id'nizi yazacaksınız.

Blog id'nizi öğrenmek için; blogger panelinden bu eklentiyi ekleyeceğiniz blogun tasarım bölümüne girin ve adres çubuğunda blog id'nizi görebileceksiniz.

[Reply] yazısını değiştirirek cevapla veya cevap ver gibi istediğiniz yazıyı yazabilirsiniz.

Yok hayır ben yazı yerine resim kullanmak istiyorum derseniz, [Reply] yazısı ile,

<img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_9GzPUaoiNbnSZsv164WxB7EOm1XOo6WBbCWsS4Tm5lyTUKyAp9CZHn80TaG6tHVSGVJU9re-rlZcQ49sEwWwQjN1GIzWsgiCKkHuKZ8vpSN7Wu6CP1qsH7-6JXNnAsm3JGOZ3YWFpdSW/s1600/reply%5B1%5D.gif"/>

kodunu değiştirebilirsiniz.

Alternatif reply butonlarını ise googledan bulabilirsiniz. 
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder